«ЧЕМПІОНАТ ЛУГАНЩИНИ-2021»: ЩО ГОВОРИТЬ «РЕГЛАМЕНТ»?

Спортивный Донбасс

До завершення чемпіонату Луганщини-2021 залишається чотири тури і саме час уважно придивитись до пунктів «Регламенту чемпіонату Луганської області з футболу 2021 року», які передбачають порядок розподілення місць у турнірній таблиці. Якщо з кількістю набраних очок всім все ясно, то як бути у випадку їх рівності, як сталося за підсумками чемпіонату Луганщини-2020 між лідерами футболу Луганщини – шульгинським «Скіфом» та «Лисичанським Будівельником»?

«Регламент…» в п.3 розділу VIII у випадку рівності очок у двох або більше команд передбачає перевагу у турнірній таблиці тієї команди, яка має перевагу у трьох особистих зустрічах цих команд, або декількох команд. Але, у минулому році і цей показник між лідерами був рівний. Тоді вступає в силу наступний пункт, який — у разі рівности показника особистих зустрічей  передбачає перевагу тієї команди, яка має краще співвідношення забитих та пропущених м’ячів у всіх матчах. Якщо ж і цей показник не розсудить суперників, то тоді перевага віддається команді, яка забила більше м’ячів у всіх матчах чемпіонату Луганщини-2021.

Дуже цікавим є п.10 розділу V «Регламенту…», який передбачає, що у випадку неявки команди на матч ій не просто зараховується поразка з рахунком 0:3, а ще й знімається одне очко. Та й це ще все. «Регламент…» у випадку неявки команди на матч без поважної причини (поломка автобуса не є поважною причиною) автоматично виключає команду з чемпіонату. Тобто, лідерам слід враховувати і цей пункт «Регламенту…», щоби бути «в тонусі» до останнього туру чемпіонату Луганщини-2021, а не розслаблятися за переваги в 6 або 9 очков за три тури до фінішу.

 

Олександр Мазан, прес-служба «Луганської обласної асоціації футболу», 16 серпня 2021 року

По материалам — Луганської обласної асоціації футболу

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *