«ЄСЛІ У ВАС НЄТУ ТЁТЕ…»

Спортивный Донбасс

Колись російськомовний Артем Франков написав у своєму російськомовному «Футболє» матеріал під назвою «Єслі у вас нєту Тёте» (якщо хтось пам’ятає цей легендарний хіт подружжя Нікітіних з «Іронії судьби…»), де мова йшла про тодішнього новачка донецького «Шахтаря» Тете (не плутати з радянським же «хітом» зброярського мистецтва під однойменною назвою «ТТ»). Наразі цей хлопака виріс до такого рівня, що назва «артемофранківського» «хіта» (а все, що виходить з-під гусячого пера Артема Франкова – то є справжні хіти) стає все далі актуальнішою. Справа в тім, що висхідна зірка бразильського футболу (ну, там «зірочка») з березня орендувався у «Шахтаря» ліонським «Олімпіком», де «піком» його виступів у «Лізі 1» стали 2+5 в 11-ти матчах. Для флангового атакувальника восьмого клубу однієї з найсильніших ліг світу – непоганий результат, враховуючи обмежений час адаптації.

«Ой, ля-ля!» — це вже я цитую Жана-Мішеля Ола(я) – президента «Олімпіка» з приводу гри Тете. Він прямо запитав головного тренера Пітера Боша : «Ви готові подарувати мені у наступному сезоні Лігу чемпіонів і пристойну відстань від «ПСЖ» у чемпіонаті, «Єслі у вас нєту Тёте»Бош відповів Босу, що «Ні!» Бос пообіцяв Бошу (тьфу, ти, заплутався зовсім), що «скорострельний пістолет системи «ТТ» таки поступить на озброєння «Олімпіка», бо «війна» у наступному сезоні «Ліги 1» очікується  серйозна.

«Шахтар» же, не будучи «дурнем» та знаючи розцінки на подібне «озброєння», а, головне, розуміючи, що навіть з перспективою участі у Лізі чемпіонів-2023 втримати у своїй «зброярні» такого «екземпляра» не вдасьтся, виставив «ТТ» на Rozetka і  OLX з цінником в 25 «лімонів».

«Єслі у вас нєту Тёте», то хоч пристойні гроші за нього отримати, та… ота  ФІФА дозволила з 1 липня 2022 року іноземним футболістам українських клубів йти в оренду на рік в будь-який клуб та ще й БЕЗКОШТОВНО. Тобто, «Шахтар» може втратити і Тете, і гроші.

«Олімпік» не бажає «витанцьовувати» на проблемах «Шахтаря» і готовий таки викупити трансфер Тете, але ж, звісно, мс’є Оля не влаштовує цінник з  Rozetka і він запросить у РінатЛеонідича цифри поскромніше.

Подейкують, що французи вже домовилися з самим Тете про умови майбутньої п’ятирічної угоди.

Враховуючи, що подібні «запари» у ці дні виникли у РінатЛеонідича одразу з десятком футболістів, а ще й з тренером, то всій «шахтарській» родині зараз не позаздриш.

Отож правий був Сергій Якович Нікітін, коли співав «Єслі у вас нєту тьоті, то вам єє не патерять…» Великі клуби, великі люди – великі проблеми…

Олександр Мазан, 26 червня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *