ЮРІЙ ВЕРНИДУБ І ГЕЛЛЕРШТРАССЕ

«Історія і краєзнавство Донбасу» (випуск №490)

«Спортивний Донбас». Футбол. Ретро

Нещодавно всі ми святкували 55-річчя знаного тренера – Юрія Вернидуба, який багато років був творцем новітньої історії луганської «Зорі» (чим не привід підняти чарку ємністю хоча б 55 мілілітрів за таку людину!). А поки ви наповнюєте, пропоную вам вишуканий «закусон» — чергову «цікавинку» з біографії нинішнього «коуча» молдовського «Шерифа». У 1993-1994 роках Юрій Миколайович грав у футбол у німецькому клубі «Хемніцер» з Хемніца (колишнього Карл-Маркс-Штадта – ваш покірний слуга колись служив неподалік цього «бородатого» міста). А грав Вернидуб-старший  і його тодішній «Хемніцер» на стадіоні з такою назвою «Штадіон ан дер Ґеллєрштрассе». Я так розумію, що назва перекладається дуже просто – «Стадіон на вулиці Ґеллєра»…. Продовжувати?… Для тих, хто не знає – хто такий Євген Борисович Геллер, скажу, що це не його ім’ям названа вулиця у Хемніці.

Можливо, «прадвінутая» молодь і майбутні біографи Юрія Миколайовича нам розкажуть, хто ж такий цей німецький Ґеллєр? Та нам важливо, що творчий (дозволю собі саме такий епітет) тандем Геллер-Вернидуб з урахуванням фінансових можливостей і реалій українського футболу став найуспішнішим футбольним проєктом України другого десятиріччя ХХІ віку.

Олександр Мазан, 23 січня 2021 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс, х История и краеведение Донбасса х. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *