ЧЕМПІОНАТ РОСІЇ ПРОХОДИТЬ ПРИ ПОРОЖНІХ ТРИБУНАХ

«Спортивний Донбас». Легка атлетика

У російському Брянську, який не так далеко від російсько-українського кордону, стартував чемпіонат Росії з легкої атлетики – виду спорту, який путінська Росія завжди вважала «аруженосним», який завжди приносив цій країні медалі і печально прославився повальним допінгом. Сім років російська легка атлетика дискваліфікована від світової і причина тому, як ви здогадались, — не російька агресія в Україні.  В цих умовах російське політичне, спортивне і власне легкоатлетичне керівництво намагається хоч якось «харахоріться». Але, в черговий раз трапився «обсер». На чемпіонат Росії, переможці якого нікуди не відбіраються і нікуда не поїдуть, на відміну від деяких інших турнірів з інших видів спорту, навіть не приїхали «братскіє» (якщо хтось буде читати текст вслух і не вимовляє букву «р», то пропоную її пропікать) держави тіпа сусідньої з Брянськом Білорусі, Киргизії, Монголії, Південної Осетії та Берега Слонової Кістки. Тобто, навіть на цьому рівні створити «картинку» не вдалося.

«МатчТВ» — провідний спортивний канал Росії – декілька разів показав сюжет про чемпіонат Росії. Невеличкий стадіончик у Брянську має невелику трибуну з надписом «Десна» (чомусь українська річка їм сподобалось). Але під час показу було видно, що навіть ця невеличка трибуна була абсолютно порожньою. Це говорить про те, що навіть вільні від виступів в цей час спортсмени не прийшли підтримати своїх колег, не говорячи вже про брянчан чи як вони там називаються.

Під час сюжету видно було, що спортсмени не посміхалися, були якимись приреченими, наче військовополонені. Можливо думають, як їм «відкосити» від призову. Їм зараз – не до спорту. А брянчани не прийшли на чемпіонат («в кої-та вєкі в Брянскє») – цілують в дупу свого фюрера Путіна у екранів телевізорів та гуглять (якщо у них там ще є доступ до цього пошуковика) відстань до Брянська від українського кордону та характеристики «Himars».

Все це – результат, наслідки, а причини – всі ви знаєте. Здавалося, маленький факт, але який він промовистий.

Олександр Мазан, 1 липня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *