УКРАЇНА-УЕЛЬС: БІЛЬШЕ ОДНОГО НЕ ЗАБИВАТЬ!

Спортивный Донбасс

Завтра – 5 червня 2022 року – у Кардіффі ще одна збірна, яка не представляє окреме державне утворення, а є лише даниною поваги до Великої Британії як батьківщини футболу, — Уельс – прийматиме у фіналі плей-офф відбору до ЧС-2022 збірну України, яка лише 32 роки тому цю саму «державність» не просто отримала, а саме у ці дні її героїчно виборює. Давайте звернемось до деяких аспектів статистики виступів цих команд  у цьому відбірному турнірі.

Величезна футбольна історія Уельсу, як збірної, і доволі скромна історія збірної України перетиналися світовими футбольними шляхами тричі:

 

28 березня 2001. ЧС(кваліфікація). Уельс-Україна — 1:0

6 червня 2021. ЧС(кваліфікація). Україна – Уельс – 1:1

28 березня 2016. ТМ. Україна – Уельс – 1:1.

Як бачимо, навіть ці три поєдинки не дають нам яскравої картини переваги однієї з команд. Ба більше – обидва завтрашні суперники у матчах між собою не можуть (або не бажають) забивати більше одного м’яча. Такий собі футбольний «мінімалізм», якщо продовжувати живописну термінологію. Якщо ж звернути увагу саме на матчі в Уельсі, то 21 рік тому Уельс переграв нашу збірну з мінімальним рахунком, що, зокрема, не дозволило збірній України кваліфікуватися на чемпіонат світу, який теж проходив за межами Європи.

Олександр Мазан, прес-служба «Луганської обласної асоціації футболу», 4 червня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *