ОЛЕГ ЖДАНОВ: «НА ДОНЕЦЬКОМУ НАПРЯМКУ НАСТУП ВОРОГА ЛОКАЛІЗОВАНО»

Держава

Відомий український військовий експерт та полковник ЗСУ у відставці Олег Жданов 29 травня 2022 року в черговий раз прокоментував ситуацію на фронтах російсько-української війни. Зокрема, про стан справ на Донецькому напрямку:

«Найважливіший напрямок – в районі Ізюму —  ворог веде перегрупування своїх сил для наступу на Слов’янськ. Поки що там йдуть позиційні бої з обстрілами наших позицій артилерією та авіацією.

В районі Лиману продовжуються запеклі бої. Просування російських військ зупинено. Особливо – в напрямку Лисичанська.

Наступ російських військ в напрямку від Попасної на Бахмут зупинено. Недалеко від Бахмута йдуть позиційні бої. Зупинено наступ супротивника на Світлодарській дузі. Фактично на всьому Сєверодонецькому напрямку (Рубіжне-Сєверодонецьк-Лисичанськ-Білогорівка-Попасна-Бахмут-Світлодарське-Лиман – примітка Олександра Мазана) ситуація стабілізувалася. Ворог поніс досить суттєві втрати і вимушений практично за всіма напрямками або перегруповуватися, або вести атакувальні дії, але вже не такої інтенсивності, як були раніше – протягом вчора-позавчора і майже весь минулий тиждень. При цьому авіаційні та артилерійські удари по нашим позиціям продовжуються і вони відбуваються постійно.

Що стосується Донецького напрямку, то в районі Мар’їнки та Авдіївки наступ ворога локалізовано. Атаки з боку російських окупантів продовжуються, але успіху не мають. Позиції воюючих сторін залишаються без змін.

Не можу не згадати Маріуполь. В українській мові є таке слово – «жебраки». Так ось ця жебрацька країна – Росія – грабує все, що може грабувати. Сьогодні зафіксовано відгрузку на російські сухогрузи товарного металу з ММК ім. Ілліча (Маріупольского металургійного комбінату – примітка Олександра Мазана). Цей метал – експортна продукція ММК. Тобто, Росія просто краде цю продукцію. Вони підбирають все, що можна, починаючи від унітазів і закінчуючи листовим металом».

 

Олександр Мазан, за матеріалами YouTude-каналу «Олег Жданов», 29 травня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Украина и Государства. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *