ВБОЛІВАЄМО ЗА «ЛЕВАДІЮ» У ПОПЕРЕДНЬОМУ РАУНДІ ЛІГІ ЧЕМПІОНІВ-2023

«Спортивний Донбас». Футбол

Сьогодні – 7 червня 2022 року —  в швейцарському Ньоні відбувся перший офіційний захід футбольного євросезону-2023 – жеребкування попереднього раунду Лігі чемпіонів УЄФА-2023 (подробиці про цей турнір – у сусідньому матеріалі). Вона принесли такі результати:

½ фіналу попереднього раунду:

21 червня 2022 року, Ісландія

«Левадія» Таллінн – «Вікінгур» Рейк’явік

«Ла-Фіорита» Сан-Марино – «Інтер Ескальдес» Андрорра-ла-Велья.

Фінал попереднього раунду:

24 червня 2022 року, Ісландія.

Найбільш рейтинговим у цій четвірці є естонська «Левадія». У нас є привід у цьому міні-турнірі, переможець якого виступить у 1-му кваліфайн-раунді Лігі чемпіонів-2023, а троє невдах на цьому не припинять свій євросезон, а опустяться у 2-й кваліфайн-раунд Ліги Конференцій УЄФА-2023 («Шлях чемпіонів»).

Президентом і власником «Левадії» є українець Віктор Левада, який має не просто українське прізвище чи корені, а народився, виріс, отримав освіту в Україні і дотепер підтримує з Батьківщиною тісні зв’язки, неодноразово висловлювався за всесторонні співробітництво з Україною, завжди підтримує її. Детальніше про Леваду – у наступних текстах «Спортивного Донбасу». А у цьому тексті додам, що в складі «Левадії» грає ще один українець – Богдан Ващук. А ще додам, що в історії єврокубкових виступів чемпіона Естонії був перетин з донецьким «Шахтарем». І про це детальніше – в наших наступних текстах.

Олександр Мазан, 7 червня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *