ТРЕНЕР ЮНАЦЬКОГО «РУХА» ВІТАЛІЙ ПОНОМАРЬОВ РОЗПОВІВ ПРО ПРИЧИНИ ПРОПУЩЕНИХ МАТЧІВ

«Спортивний Донбас». Футбол

Неоднозначна ситуація склалася в українському футболі після офіційного припинення всіх змагань з футболу. В тому числі і всіх змагань у рамках УПЛ. Але, раптом з’являється «рішення клубів УПЛ», як пише про це сайт УПЛ, про проведення раніше перенесених матчів «Чемпіонату УПЛ серед юнацьких команд» за участю львівського «Руху». Це «рішення» (на сайті УПЛ відповідний документ відсутній, немає його і в будь-яких інших відкритих джерелах, включно й на сайтах «Руха» Львів, «Інгульця» Петрова та «Колоса» Ковалівка) підтримав Виконком УАФ, але документа з таким рішенням теж ми не побачили. Хотілося б побачити чи так почути «мотиваційну частину» цього «рішення». Натомість отримали його від найзацікавленішою особи – «вкрай засмученого із спортивної точки зору через агресію російської федерації після вторгнення в Україну» головного тренера юнацького «Руха» Львів Віталія Пономарьова на сайті того ж таки «Руха». Яку й пропоную вашій увазі.
«Всі розуміють, що через агресію російської федерації після вторгнення в Україну Чемпіонат зупинили із зрозумілих причин. Із спортивної точки зору ми були вкрай засмучені. Гадаю, наша команда заслуговує на те, аби бути на вищих місцях. В попередніх шістнадцяти турах у нас була лише одна поразка. Вважаю, ми повинні дограти пропущені матчі, щоб все вирішувалось за спортивним принципом. Це більш об’єктивно і чесно. В інших країнах, до прикладу в Бельгії та в Нідерландах, після вимушеної зупинки Чемпіонату вираховували коефіцієнт. В нас на три гри менше, аніж у «Динамо» і на дві – аніж у «Шахтаря». За втраченими очками ми на чотири бали попереду від киян. Прагнули, аби наші хлопці отримали шанс на здійснення мрії. Не знаю ще як ми зіграємо матч із «Колосом». Будемо намагатися перемогти, але хлопці заслуговують на свій шанс дограти пропущені поєдинки.
Аби розуміти причини наших пропущених матчів, потрібно повністю володіти інформацією. Через участь в елітному турнірі в Іспанії у нас з’явилась пропущена гра з «Дніпром-1». Якщо ми хочемо в Україні розвивати своїх футболістів, то брати участь в турнірі, де грають «Вільярреал», «Валенсія» та інші провідні європейські академії, нам потрібно. Нас запросили на ці змагання. Було б неправильно відмовлятися від такої пропозиції. Ніхто ж не знав, що в Україні розпочнеться повномасштабна війна. Другий пропущений матч з «Інгульцем» виник через спалах коронавірусу у нашому клубі. Дуже багато футболістів було хворих. Ні основна команда, ні юніорська не змогли зіграти ці поєдинки. Коли було «вікно» в Чемпіонаті, ми зіграли перенесений матч зі «Львовом» 15-го грудня минулого року. А щодо матчу з «Колосом», то ми були не в рівних умовах, адже в середу «Динамо» провело матч 19-го туру проти «Інгульця», а в четвер розпочалась війна. Кияни зіграли цей поєдинок, а більше жодна команда не встигла цього зробити. Все повинно бути чесно. Якби в нас була рівна кількість ігор, то жодних би запитань не могло би бути.
Останній офіційний матч ми провели ще 15-го грудня. Тому на такі поєдинки важко хлопців налаштовувати. Будь-яка команда, навіть, якщо вона добре підготовлена, без офіційних матчів не є в тонусі. В нас їх не було. До того ж є психологічний тиск на гравців, адже нам потрібно лише перемагати. В першому таймі хлопці фактично зробили результат, тож по перерві трохи збавили оберти. Ми розуміємо, що «Інгулець» і «Колос» грають лише один матч, а ми – два матчі через два дні на третій. Попросили футболістів, щоб вони трохи економили сили на заключну гру з «Колосом». Для нас це вирішальний двобій».

Олександр Мазан, 18 травня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Спортивный Донбасс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *