ОЛЕГ ЖДАНОВ ПРО ЗМІНУ ТАКТИКИ БОЙОВИХ ДІЙ НА ФРОНТІ

Государство

Полковник у відставці та один з провідних військових експертів України Олеu Жданов у вечірньому інтерв’ю телеканалу «Україна-24». Зокрема, ведуча Катерина Федотенко поставила питання про перевагу у вогневій міці на фронті:
— Вогнева міць зараз на боці агресора?
— Зараз – так. У росіян є перевага у повітрі і, крім того, дальність дії основних систем артилерійського вогню у російської армії більша, ніж у основних сил артилерії Збройних Сил України.
— А коли Україна отримає оті знамениті американські гаубиці М777?
— Коли Україна отримає не тільки названі вами американські гаубиці М777, а й інше арилерійське озброєння з Заходу, тоді вже ми матимемо перевагу у ціх артилерійських дуелях. Тоді ми отримаємо головну перевагу – перевагу у дальності дії артилерії. Наскільки я знаю, перші зразки західних гаубиць вже знаходяться в Україні. Більше того – вони знаходяться у бойових порядках української армії, а навіть десь вже застосовуються. Але це ще не можна назвати масове застосування таких артилерійських систем. Ось коли наші підрозділи повністю перейдуть на західне озброєння і будуть готові його застосовувати в бойових умовах, тоді – так, ми тримаємо величезну перевагу. Особливо – у контрбатарейній боротьбі. Без підтримки артилерії ніяка піхота нікуди не може просуватися. Не забуваймо, що артилерію ми повинні підкріпити військовими системами ППО ближнього радіусу дії. Наприклад, тими ж системами «Гепард», які нам обіцяє Німеччина. Якщо вона їх поставить в Україну ці броньовані засоби, а також якщо надійдуть британські бронемашини вогневих систем Black Street, тоді ми матимемо вогневу перевагу у цій війні.

Олександр Мазан, за матеріалами «України-24», 11 травня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Украина и Государства. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *