«ЗАПИСКИ ОЧЕРЕДНИКА» (частина 3)

Місто

Все-таки Путін потіхоньку досягає свої мети. Ми знову знаємо, що таке – «ЧЕРГА»! Одних вона об’єднує, інших – робить ворогами. Точніше – вони вже наші ментальні вороги. Ще до «черги».
«Ти втретє цього літа розцвітеш…» — співає Тарас Чубай і культовий гурт «Плач Єремії». А я втретє прийшов за однією ж і тією «humanітаркою» в «Лисичанський міський ПК» (у попередніх своїх дописах помилявся, називаючи цю будівлю все-таки БК – Будинком культури, а він таки Палац). Але ключове слово – все-таки «культура». Черга будь-за чим і культура – не просто антоніми, а різні полюси людяності. Ладно 80-річний дідок, який половину життя провів в чергах, але за «пайкою». Ладно 60-річна п’яна тьотка, у якої забрали «на фронт» двох синів і вона переживає, що вони будуть воювати проти неї. Ладно дамочка з яйцями – чуть помолодше (хрін його знає, на від начебто 50, а у паспорті щось за тридцять) – яка вимагала «всє взять і падєліть». Причому свої яйця (я про той лоток, з яким вона додумалась прийти в «бєснующююся гуманітарную талпу») вона «дєліть» ні з ким не збиралась. Але молодчинка Даша, яка вийшла до нас зі списком, у якому моє славне прізвище красувалося на першому місці (колись це прізвище тричі вигравало міську олімпіаду з географії, було першим у безлічі змагань і конкурсів – ТаТоТаке) і делікатно навела хоч якийсь лад. Паралельно приїхав «легковик» з «гуманітарною». Активісти вигрузили пакунки, Даша провела «перекличку» і запустили першу трійку зі мною на чолі. Я зараз не буду доповідати, що дісталось. Розумію, що така скромність теж прикрашає людину, яка – до того ж — не отримала свою зарплатню та гонорари за лютий, опинившись «на нулє». Але маємо те, що маємо…
Як журналіст з досвідом і людина, яка багато чого бачила у цьому житті, скажу, що наша міська влада у цей час намагається багато чого зробити, з чого не все виходить. Але вони стараються і за те їм спасибі.
Вкотре, як журналіст, пропоную свою допомогу, бо на «інформаційному фронті» — повний…. Не можна такі слова вимовляти біля «Лисичанського міського Палацу культури» (колишній ДК ім.Леніна, шоб він всрався в своєму мавзолеї).
А «гуманітарку» обіцяють й надалі. Кожного дня з 12 до 15-ї. «Клубна частина» «Лисичанського міського ПК» (Лисичанськ-5). Бажано записуватись.
Можливо, буде й четверта частина «записок», але точно не найближчим часом…

Олександр Мазан, 12 березня 2022 року

Запись опубликована в рубрике Город. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *